Mariehamn, Åland

Åland United Play Camp 2024

Aktivitetsläger

Åland United Play Camp • 5-9 augusti 2024

- ett nytt aktivitetsläger för barn med kreativitet och rörelseglädje i fokus.

Sommaren 2024 äger ett nyskapande projekt rum i Mariehamn den 5-9 augusti. Åland United har tillsammans med Kungl. Musikaliska Akademiens verksamhet Sjungande barn, samt DUNK – De Ungas Musikförbund i Svenskfinland inlett ett samarbete där kreativitet och rörelseglädje sammanfogas i ett barnaktivitetsläger.

"Jag ser med glädje fram emot det här samarbetet. Barn behöver både musik och idrott och särskilt den gemensamma sången har en viktig roll i idrottssammanhang – både när vi stämmer in i nationalsången och när vi hejar fram våra lag." Susanne Rydén, preses Kungl. Musikaliska Akademien

Åland United Play Camp riktar sig till barn i årskurs 3-6. Under lägret får barnen utforska idrott tillsammans med sång och musik. Barnens kreativa aktiviteter under veckan ska resultera i nya hejaramsor och en Åland United-låt som spelas in i studio. Barnen framför denna för spelare och föräldrar under sista lägerdagen, och även i pausvilan vid en hemmamatch på Wiklöf Holding Arena.

Save the date. Information om anmälan kommer snart.

Den 25 mars 2024 arrangerar Åland United och Kungl. Musikaliska Akademien/Sjungande barn en föreläsning i Mariehamn om vikten av rörelseglädje och kreativitet i unga år samt barns rätt till sin röst för ökat inflytande enligt Barnkonventionen. Föreläsare är Linda Jansson, verksamhetsledare Åland United och Ulrika Lind, projektledare Sjungande barn.

Åland United Play Camp är ett samarbetsprojekt mellan Åland United, Kungl. Musikaliska Akademien och DUNK.

foto: Sascha Zachhuber

Läs om Sjungande barn här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs om Åland United här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.